David Gill bekræfter: Trækker sig som Fifa-vicepræsident

David Gill gjorde lørdag ord til handling, da han bekræftede sin beslutning om at trække sig som vicepræsident for det internationale fodboldforbund (Fifa) som følge af, at Sepp Blatter fortsætter som præsident.

Den engelske FA-viceformand og tidligere administrerende direktør for Manchester United luftede allerede torsdag, at han ikke ville kunne være vicepræsident for Fifa under Sepp Blatter, og lørdag blev beslutningen gjort officiel.

- Denne beslutning er ikke nem, men de seneste tre dages skadelige begivenheder har overbevist mig om, at det ikke er passende at blive medlem af Fifa's eksekutivkomité under det nuværende lederskab, siger David Gill i en pressemeddelelse.

- Af respekt for Fifa-kongressen og de øvrige 208 forbund har det været rigtigt at vente til efter valget med at bekræfte beslutningen.

- Jeg anerkender, at Mr. Blatter er demokratisk valgt, og jeg ønsker Fifa succes med at takle de store udfordringer.

- Men mit professionelle rygte er vigtigt for mig, og jeg kan ganske enkelt ikke se, hvordan der kan komme ændringer til gode for fodbolden, så længe Mr. Blatter forbliver på posten, siger Gill.

David Gill oplyser, at det var mest rigtigt at vente til efter valget med at bekræfte sin beslutning, og at han vil fortsætte sit arbejde for det europæiske fodboldforbund (Uefa) samt for engelske FA.

Uefa skal nu stemme om, hvem der i stedet skal indtage rollen som Uefa's vicepræsident og medlem af Fifas eksekutivkomité.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip