Mia-sagen tager overraskende drejning: Nu er der nyt om de nye vidner

Skrevet af Nicolai Haugsted

1 uge siden

|

08/05/2024
Foto: Privat
Foto: Privat
Nu deler advokaten nyt.

Dagens topnyheder

Vestre Landsret har truffet en afgørelse, der forhindrer anklagemyndigheden i at introducere nye vidner i den fortsatte retssag mod Thomas Thomsen, som er anklaget for drabet på Mia Skadhauge Stevn.

Advokat Mette Grith Stage, der repræsenterer Thomsen, meddelte via en sms til B.T., at retten har givet hende medhold i hendes protest mod indførelsen af de nye vidner.

"Jeg har fået medhold," bekræftede Stage, som har været en stærk modstander af anklagemyndighedens seneste træk.

Hun argumenterede for, at de foreslåede vidner ville være irrelevante for sagen, og at deres vidnesbyrd potentielt kunne skade hendes klients sag uretfærdigt.

I en dybere forklaring om situationen sagde Mette Grith Stage:

"Efter min opfattelse ønsker anklagemyndigheden at afhøre nogle vidner som irrelevante for sagen, men vil stille min klient i et uhensigtsmæssigt lys. Det er efter min opfattelse karaktervidner, ligesom man også forsøgte sig med i byretten."

Ankesagen, som er sat til at begynde på mandag i Vestre Landsret, vil fortsætte uden de omstridte vidner. Stage påpeger, at den centrale del af sagen bør forblive fokuseret på omstændighederne ved Mia Skadhauge Stevns død og ikke på perifere anklager eller vidnesbyrd.

"Det er irrelevant for det, som landsretten skal forholde sig til. Den her sag drejer sig om Mia-sagen, og hvordan hun afgik ved døden. Det er det, som sagen handler om, og om min klient er ansvarlig for det. Ikke alt muligt andet. De vidner har ingen, ingen viden om den her sag. Så derfor kan jeg ikke se relevansen for det," fortsatte hun.

Thomas Thomsen blev oprindeligt idømt forvaring for drabet samt for forsøg på voldtægt og usømmelig omgang med lig ved byretten i Aalborg i juni 2023, men valgte at anke dommen med håb om frifindelse.

Statsadvokaten i Viborg samt Nordjyllands Politi har ikke yderligere kommentarer til sagen eller de nye vidner på dette tidspunkt.