DBU: Fodbolden kan løse flere samfundsproblemer

Skrevet af admin

04/03/2016

Dagens topnyheder

Fodbolden kan være med til at afhjælpe samfundets udfordringer med integration af flygtninge og sundhed.

Det mener man i Dansk Boldspil-Union (DBU), hvor direktør Claus Bretton-Meyer de kommende år har tænkt sig at bruge endnu flere ressourcer på at tage et større samfundsansvar.

Han mener, at fodbolden kan gøre noget godt for patienter, der skal have pulsen op efter et sygdomsforløb, eller for syriske flygtninge, der netop er ankommet til Danmark.

DBU's økonomi har dog sine begrænsninger, og derfor er Claus Bretton-Meyers tanke at øge samarbejdet med fonde.

- Vores plan er i de kommende år at skabe en økonomisk pulje, hvor vi selv afsætter i omegnen af 30-45 millioner kroner.

- De midler vil vi gerne have til at indgå i projekter, hvor vi kan hente ekstern finansiering, så vi kan multiplicere hver krone, som DBU investerer, siger Claus Bretton-Meyer.

DBU har siden 2010 selv investeret omkring 30 millioner kroner i diverse projekter såsom multibaner og fodboldfitness. Pengene er primært hentet fra DBU's egenkapital og hos fodboldforbundene Uefa og Fifa.

Oveni er kommet bidrag på omtrent samme beløb fra blandt andre Nordea-fonden og Trygfonden.

- Fremover ønsker vi at sætte vores samarbejde med fonde langt mere i system.

- I dag hører vi fra fonde, der slet ikke var klar over, at vi har nogle spændende projekter, som faktisk understøtter det, som fondene arbejder med, siger Claus Bretton-Meyer.

I øjeblikket er DBU-direktøren meget optaget af integrationen af flygtninge, som gennem fodbolden kan skabe sig et netværk. Samtidig får fodbolden nye medlemmer ind i folden.

Bretton-Meyer nævner Tullebølle på Langeland, hvor frivillige i den lokale fodboldklub har taget flygtningene til sig. Ud over fodboldtræning har klubbens frivillige iværksat danskundervisning.

På tværs af landet er der i øjeblikket gang i 50 lignende projekter.

- Danmark har lige nu en stor tilstrømning af flygtninge. Selv om folk ikke kan tale sammen, så sker der noget, når man triller en bold hen til dem.

- Frivilligheden inden for fodbolden kan gøre meget, men der er brug for yderligere og mange ressourcer.

- Gennem de nuværende 50 pilotprojekter vil vi gerne vise, at det har en effekt på integrationen, og når først fondene ser, at det kan lade sig gøre, så er der også en villighed fra deres side til at gøre noget.

- Med 1650 klubber i Danmark har fodbolden en kæmpe gennemslagskraft og kan gøre en kæmpe forskel, siger Claus Bretton-Meyer.

Han tilføjer, at han håber på, at der kan skabes op mod 500 projekter på tværs af landet.

Flere undrer sig måske over, hvorfor DBU involverer sig i alt muligt andet, end noget der har med landshold at gøre. Svaret er ganske enkelt.

- Vi vil gerne bidrage til udviklingen af samfundet gennem fodbolden. DBU er ikke kun landsholdet.

- Når vi laver multibaner er vi med til at fastholde og få flere medlemmer.

- Omkring integration oplever vi, at klubberne har en stor glæde ved at hjælpe. De vil det gerne selv, og så giver det os ekstra medlemmer, siger Bretton-Meyer.

/ritzau/