Demonstranter marcherer på Tahrir-pladsen i Kairo

Skrevet af admin

18/11/2013

Dagens topnyheder

Flere end 1000 demonstranter marcherer mandag aften på Tahrir-pladsen i det centrale Kairo og skaber dermed en spændt stemning i Egyptens hovedstad før masseprotester, der ventes tirsdag.

Demonstranterne synger slagsange med fordømmelser af sikkerhedsstyrkerne og hærchef Abdel Fatah al-Sisi, der også er Egyptens vicepremierminister.

- Et ord i dit øre, Sisi, drøm ikke om at blive min præsident, brøler demonstranterne.

Der er ingen meldinger om indgreb fra politiet eller sikkerhedsstyrkerne, som er udstationeret i pansrede vogne ved Tahrir-pladsen.

Demonstrationen begyndte nogle timer tidligere, og den har siden udviklet sig til højlydte protester i hovedstaden.

Mandagens optog er arrangeret til minde om de mange egyptere, som mistede livet i kampe med sikkerhedsstyrkerne for to år siden.

Hærchefen Sisi er blevet temmelig populær over hele Egypten, efter at han 3. juli fik fjernet Mohamed Mursi fra præsidentposten.

Mange iagttagere regner med, at Sisi kan blive landets nye præsident, hvis han stiller op ved valget næste år.

Skulle han blive valgt, vil Egypten igen få en præsident med baggrund som højtstående i militæret, akkurat som sine forgængere - med udtagelse af Mohamed Mursi - som kommer fra Det Muslimske Broderskab.

Mursi fik et år på posten, og siden han blev væltet, har medlemmer af Broderskabet adskillige gange være i kamp med sikkerhedsstyrker over hele Egypten.

Flere end 1000 mennesker er dræbt siden juli.

/ritzau/Reuters