Den sunde madpakke lugter af fisk

En taskevarm frokost bestående af fiskefrikadeller og sild er ikke et hit blandt danske skolebørn. Ifølge undersøgelser fra DTU Fødevareinstituttet spiser den yngste del af befolkningen langt under den anbefalede mængde fisk, som ligger på 200-300 gram fisk om ugen. Og tendensen har været den samme i flere år.

Men det behøver hverken at være besværligt eller tidskrævende at gøre fisk populært igen, forklarer fiskehandler Hans Hebo, der er næstformand i Danmarks Fiskehandlere og til daglig driver Nørreport Fiskehus.

- Det handler faktisk om med vilje at lave lidt for meget aftensmad, så der er noget tilbage til børnenes madpakker. Før i tiden var det helt almindeligt at lave rigeligt med kartofler, så familien kunne spise lækre kartoffelmadder dagen efter. Sådan har der ikke været tradition for at gøre med fisk, men det er en oplagt mulighed, f.eks. med fiskefrikadeller, som altid har været populære, også hos børn. Men fileter af skrubbe, ising og rødspætte, som er i sæson netop nu, egner sig også godt til madpakken, siger Hans Hebo.  

Fisken kan med fordel opbevares i små, separate bokse, mens tun og makrel først behøver at komme ud af dåsen ved måltidets start. På den måde begrænses lugtgenerne og friskheden vedbliver.  

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Dagens Gossip