Derfor skal du aldrig have din mobil i lommen eller i bh’en

Selvom det er meget praktisk at stoppe sin mobiltelefon i lommen eller for kvinders vedkommende i bh’en, så er det en rigtig dårlig ide.

Det viser forskning, som konkluderer, at det er farligt at have sin mobil så tæt på huden på grund af telefonens stråling. Jo tættere på telefonen man er, jo mere følsom er man over for strålingen, fortæller forskeren, doktor Devra Davis, i et foredrag ved University of Melbourne i december 2015.

Læs også: Hvis du finder en mønt fastklemt i bildøren, så skal du straks gøre dette

Doktor Devra Davis, der i mange år har studeret mobiltelefoners stråling og før har advaret mod den mangelende sikkerhed ved mobiltelefoner, beretter om en kvinde, der hoppede med på bh-trenden og opbevarede sin mobil i bh’en, og senere opdagede lægerne en mobiltelefonformet tumor i hendes bryst.

Den viden er også tilgængelig i brugervejledningen til iPhone 4, hvor der står følgende:

- Risiko for overskridelse af retningslinjerne for FCC-stråling mht at bære mobilen tæt på kroppen, hvis man bærer den mindre end 1,5 cm fra kroppen, fx når man opbevarer den i lommen. 

Læs også: 3-årig dreng fortæller forældre, at nogen taler til ham om natten - de gør et foruroligende fund

Allerede i 2009 viste en undersøgelse, at der var bevis for, at telefoner, der sad ved hoften, kunne svække  bækkenet. Ligesom strålingen fra mobiltelefoner kan skade DNA og påvirke mænds fertilitet.

Hvor plejer du at have din telefon, når du ikke har den i hånden?

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip