Derfor skal du holde øjne og ører åbne, når du er hos mekanikeren

Skrevet af Emil Martesen

26/03/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er med at være på vagt.

Dagens topnyheder

En erfaren amerikansk mekaniker har med et halvt århundredes indsigt i bilbranchen, taget sagen i egen hånd i kampen mod uærlighed i mekanikerfaget.

Med en følgerskare på over 6 millioner på YouTube, har han valgt at bruge sin omfattende platform til at kaste lys over nogle af de mest udbredte fupnumre, som nogle mekanikere benytter sig af for at narre intetanende bilister.

Med et skarpt blik for retfærdighed og ærlighed afslører han, Scotty Kilmer, hvordan visse mekanikere lokker kunder i fælden ved at overdrive behovet for reparationer – især når det kommer til påståede olielækager.

Mekanikeren, der selv har inspiceret utallige motorer i sin lange karriere, lægger ikke skjul på, at det ofte er unødvendigt at foretage dyre reparationer, såsom at udskifte alle pakninger, hvis der ikke er synlige tegn på olie under bilen:

"Hvis din motor ikke lækker olie, og der ikke ligger noget under den, så lad være med at hoppe på den", siger han i en af sine mange vejledende videoer.

Han understreger dog i samme ombæring, at ikke alle advarsler fra mekanikere er grundløse. Han anerkender, at hvis der er olie på vitale elektriske komponenter, som eksempelvis generatoren, så er det en sag, der kræver opmærksomhed for at undgå yderligere skade.

Men det stopper ikke her.

Scotty Kilmers mission strækker sig videre end blot at afsløre mekanikernes snedige metoder.

Han deler også generøst ud af sine tips og tricks, så bilentusiaster selv kan tage skruenøglen i hånden og foretage mindre reparationer derhjemme. Ved at gøre dette, ikke blot uddanner han bilister om, hvordan de kan undgå at blive snydt, men han inspirerer også til en større forståelse og kærlighed til mekanikken bag køretøjer.