Det lignede en helt almindelig pose valnødder: Indeni gjorde tolderne et opsigtsvækkende fund

Skrevet af Nicolai Busekist

18/04/2024
Foto: Toldstyrelsen
Foto: Toldstyrelsen
Det lignede en helt almindelig pose med valnødder, som var havnet i Københavns Lufthavn. Det skulle dog vise sig, at det slet ikke var tilfældet.

Dagens topnyheder

Der skal ikke herske tvivl om, at smuglerne hele tiden forsøger at finde nye måder at få narkotika ind over de danske grænser.

Det er også tilfældet, når de forsøger at få stofferne tilsendt med posten. Det har man oplevet flere gange i Københavns Lufthavns postcenter, hvor der er blevet gjort flere interessante fund.

For nylig blev der gjort endnu et opsigtsvækkende fund i, hvad der til en start lignede en helt almindelig pose valnødder. Det skulle dog hurtigt vise sig, at posen gemte på lidt mere end det.

I en pressemeddelelse skriver Toldstyrelsen, at en narkohund markerede ved en pose valnødder. Det medførte naturligvis, at man tog den ud til yderligere inspektion - og det viste sig, at det var med god grund, at hunden havde markeret.

For at finde ud af, hvad posen egentlig gemte på, var tolderne nødt til at finde en hammer frem. Den blev brugt til at banke hul på valnødderne, og derefter viste det sig, at der indeni alle nødder gemte sig en klump hash.

"Sagen er et meget illustrativt eksempel på, hvor kreative smuglerne er, og hvorfor blandt andet narkohundene er et virkelig effektivt værktøj," siger kontroldirektør i Toldstyrelsen, Jeppe Kjærgaard.

Foto: Toldstyrelsen

Der var tale om et større fund, da der i posen var gemt omtrent et kilo hash. Pakken havde kurs mod Grønland, men så langt kom den aldrig, før den blev fundet i Københavns Lufthavn. Det fremgår af pressemeddelelsen, at fundet blev gjort i slutningen af februar.

Toldstyrelsen oplyser også, at det ikke er første gang, at man oplever et sådant forsøg på at smugle narkotika. Derimod er det en bekymrende tendens, at flere smuglere forsøger at sende stoffer i helt almindelig pakkepost.

"Både markedet og tilgængeligheden af narkotika er øget de seneste år, og derfor ser vi også flere beslag af hash rundt om i landets post- og kurerterminaler," siger Jeppe Kjærgaard.

Der bliver smuglet mange forskellige typer narkotika ind i Danmark. Det er dog især hash, som smuglerne forsøger at få ind i landet - og nogle gange har de desværre succes med det.

Andre gange bliver deres forsøg på smugling opdaget. Det skete mange gange sidste år, hvor der blev beslaglagt næsten to ton hash i danske havne, grænseovergange og lufthavnen, oplyser Toldstyrelsen.