Det lysner for den italienske økonomi

Den italienske stats kreditværdighed er uændret og fortsat præget af finanskrisen, men ifølge kreditvurderingsfirmaet Moody's er der tegn på bedre tider.

I en ny opdatering fastholder Moody's sin relativt lave vurdering af Italiens økonomi, men ændrer udsigterne for landet til "stabil" fra før "negativ". Det mindsker risikoen for, at kreditvurderingen bliver sat yderligere ned.

Moody's beskriver Italiens statsfinanser som "robuste" til trods for landets høje gæld og de fortsat hårde udfordringer for økonomien.

Opdateringen har været planlagt i flere uger, og den er således ikke koblet til meddelelsen om, at premierminister Enrico Letta fredag eftermiddag efter en partipolitisk magtkamp indgav sin formelle afskedsbegæring til Italiens præsident, Giorgio Napolitano.

Moody's skriver, at selv om Italien i eurozonen kun overgås af Grækenland med hensyn til tyngende gæld, så forventer det, at gældsbyrden i år maksimalt kommer op på et beløb svarende til 135 procent af bruttonationalproduktet.

Og gælden vil være stabil, efterhånden som økonomien begynder at vokse igen.

Moody's satte i juli 2012 Italiens kreditvurdering ned fra A3 til Baa2 - det er kun to hak over såkaldt junkstatus, der tildeles lande på kanten af statsbankerot.

Moody's udsendte sin nye vurdering af Italien efter lukketid på de europæiske aktiemarkeder, som i lighed med børserne i resten af verden sluttede ugen af i fin form.

Investorerne kvitterede for tegn på, at væksten i eurozonen tager til ved at handle aktiekurserne op.

Den økonomiske vækst i både Tyskland og Frankrig i fjerde kvartal overgik analytikernes forventninger, viser nye tal.

For hele eurozonen var væksten i kvartalet 0,3 procent og overgik dermed eksperternes forhåndsskøn på 0,2 procent.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip