Det virker fristende for mange danskere - men nu advarer Danske Bank mod det

Skrevet af Emil Martesen

15/03/2024
Foto: Shutterstock
Nu advarer Danske Bank mod det.

Dagens topnyheder

Investeringsverdenen bygger på utallige strategier og anbefalinger, men ikke alle råd er lige gyldige eller sikre.

Danske Banks senior investeringsstrateg, Lars Skovgaard Andersen, leverer en skarp advarsel mod en særlig investeringstilgang, der kan virke intuitiv for mange investorer: køb af aktier udelukkende baseret på tidligere kursfald:

"Du skal ikke købe en aktie bare fordi den er faldet. Du kan godt købe en aktie, der er faldet tilbage, men du skal købe aktien, fordi der er sket noget, der kan vende udviklingen", lyder det fra investeringsstrategen ifølge B.T.

Han pointerer i samme ombæring, at det kritiske aspekt ved køb af en aktie bør være en konkret ændring eller et potentiale i selskabet, som kan vende udviklingen til det bedre. Uden denne indsigt risikerer investorerne at sidde tilbage med 'døde penge' i deres portefølje, hvis aktien fortsætter sin nedadgående trend.

Strategen uddyber yderligere ved at råde investorerne til at fokusere på fremtiden og selskabets potentiale frem for dets fortid.

Køb baseret på nostalgiske værdier eller tidligere præstationer kan lede til fejlslagne investeringer, hvor investorer forsøger at gribe en faldende kniv, som kan være særligt farligt i et marked, der generelt er på vej op.

Danske Bank-strategens råd er en vigtig påmindelse om, at investering kræver en velovervejet strategi, dybdegående analyse og en forståelse for, at ingen aktier er immune over for markedets volatilitet – uanset hvor fristende et kursfald kan se ud.