DF ønsker flere job-redskaber til kommunerne

Det vil ikke i sig selv løse nogen problemer. Og Dansk Folkeparti mener egentlig heller ikke, at der er så meget nyt i, at beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) vil offentliggøre en rangliste over kommunernes evne til at få ledige i job.

Hvis det for alvor skal batte noget, skal kommunerne have friere rammer og bedre redskaber til at få de ledige i job, lyder det fra beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted (DF).

- Det er fint at sammenligne kommunerne. Det gør man i forvejen, siger han.

- Det kan sådan set være godt nok. Men betingelsen er, at han giver kommunerne de redskaber, de skal bruge, siger Bøgsted.

Han mener blandt andet, at kommunernes jobcentre skal hjælpe de ledige med at finde arbejde, og så skal der løsnes på rammerne for, hvilke kurser de arbejdsløse kan få.

I øjeblikket venter politikerne på trepartsforhandlinger mellem regeringen, arbejdsgiverne og fagbevægelsen. Ifølge Bøgsted handler forhandlingerne blandt andet om mulighederne for opkvalificering.

Regeringen vil ifølge Berlingske måle og offentligt rangordne kommunerne efter, hvor stor succes de har med at få folk i job.

- Så kan man fra kvartal til kvartal følge, om man bliver bedre, eller om man sakker bagud i forhold til de resultater, som andre kommuner under samme vilkår er i stand til at præstere, siger Jørn Neergaard Larsen til Berlingske.

Bent Bøgsted frygter ikke, at en rangliste af den art, ministeren beskriver, vil betyde, at nogle kommuner bliver hængt ud.

- Jeg tror, det er en gammel ordning, som ministeren føler er nyopfunden, siger han og henviser til, at kommunerne allerede har mulighed for at se, hvor de ligger i forhold til sammenlignelige kommuner.

/ritzau/

Dagens Gossip