DF til danskere på kontanthjælp: 'Så må I droppe smøger og sodavand'

I morgen skal politikerne på Christiansborg stemme om det omstridte kontanthjælpsloft, der kan få økonomiske konsekvenser for børnefamilier og enlige forsørgere på kontanthjælp, hvis forslaget vedtages af de folkevalgte.

Hvis forslaget bliver vedtaget, så må kontanthjælpsmodtagere prioritere de økonomiske midler og sige farvel til en række goder, mener flere byrådsmedlemmer af Dansk Folkeparti.

- Kontanthjælpsmodtagere har råd til at ryge og drikke sodavand. Så må de skære det væk. Vi andre må også prioritere økonomisk, og så kan de spare på cigaretterne, siger medlem af kommunalbestyrelsen i Hillerød Irene Brostrøm.

Avisen.dk har talt med omkring 10 DF-byrådsmedlemmer, der er enig i det sjællandske byrådsmedlems opbakning til partiets medlemmer af Folketinget, der i morgen vil stemme for kontanthjælpsloftet.

En vedtagelse af forslaget vil betyde et loft over en række af økonomiske ydelser, som en person kan modtage ved siden af kontanthjælp.

Læs også: Handicappede kan miste boligstøtte ved kontanthjælpsloft

Det vil blandt andet gå ud over boligstøtten til de kontanthjælpsmodtagere med høje boligudgifter, hvilket kan føre til boligmangel for kontanthjælpsmodtagere, lyder advarslen fra Rådet for Socialt Udsatte.

Advarslen fra rådet, der er talerør for samfundets socialt udsatte, får dog ikke Irene Brostrøm til at skifte mening om opbakningen til partitoppen på Christiansborg.

- Hvis man sætter børn i verden, må man også kunne forsørge dem, siger Irene Brostrøm til Avisen.dk.

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler:

Dagens Gossip