DIF åbner matchfixing-undersøgelse af gadeløb i Aalborg

Tirsdagens gadeløb i Aalborg har fået et efterspil, da det onsdag kom frem, at arrangørerne angiveligt havde tilbudt ryttere i feltet penge for at lade trækplastret Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) vinde løbet - eller som minimum have en fremtrædende rolle.

Det affødte en stor debat og kritik, og nu har Danmarks Idrætsforbund (DIF) valgt at gå ind i sagen for at afdække, om der er har været tale om matchfixing.

- DIF's matchfixing-sekretariat indleder nu en efterforskning af sagen, siger Niels Nygaard, formand for DIF, til DR Nordjylland.

- Vi skal nu have afklaret, om vores regelsæt er overtrådt, og om der på den baggrund skal rejses en decideret anklage om matchfixing, som eventuelt kan føre til sanktioner, siger han.

Uanset om det munder ud i en reel sag om matchfixing, så er Niels Nygaard ikke imponeret over arrangørernes ageren.

- Etisk er det i hvert fald meget groft, det der er sket, og det er en overtrædelse af det etiske regelsæt, som vi kører med inden for idrætten, siger DIF-formanden.

Arrangørerne af gadeløbet i Aalborg erkendte efterfølgende, at de havde forsøgt at sikre, at Alberto Contador kunne spille en rolle i løbet, men de mener, at det var et "cykelshow" og ikke et reelt løb, tilskuerne blev budt på.

- Som det første kontaktede vi DCU (Danmarks Cykle Union, red.) og fortalte, at vi gerne ville lave et show, hvor Alberto Contador var hovedpersonen.

- I et show er det arrangøren, der bestemmer, hvordan tingene skal være, sagde Jonas Mikkelsen, en af mændene bag løbet, onsdag.

- Det var okay med DCU, men da vi skulle spørge holdene, så synes de (DCU, red.) ikke, det var en god idé, forklarede Jonas Mikkelsen.

DCU har dog afvist påstanden fra Jonas Mikkelsen, om at cykelunionen skulle have accepteret, at løbet blev kørt som et show. DCU tager kraftigt afstand for alle former for aftalt spil, lyder det i en pressemeddelelse.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip