Drabstiltalt sygeplejerske passede sin dødssyge søster

Få år efter at have færdiggjort sin uddannelse havde en 31-årig sygeplejerske selv alvorlig sygdom helt inde på livet.

Det fortæller kvinden mandag formiddag i Retten i Nykøbing Falster, hvor hun er tiltalt for at have dræbt tre patienter og for at have forsøgt at tage livet af en fjerde.

- Sygdomsforløbet har varet cirka halvandet år. Min lillesøster har det egentlig okay hjemme hos mine forældre, indtil hun lander på sygehuset. Her sov jeg hos hende, gik ture og hjalp med toiletbesøg, fortæller den 31-årige kvinde.

Lillesøsteren døde i oktober 2013.

- I august 2013 blev min søster rigtig syg. Jeg taler med ledelsen på min arbejdsplads om, hvorvidt jeg kan søge en plejeorlov. Men den blev aldrig rigtig effektueret, for min søster blev meget syg meget hurtigt, siger den tiltalte.

Den sorthårede kvinde er tydeligt berørt af at tale om søsterens død. Selv om hun sidder med ryggen til tilhørerne, er det tydeligt at høre, at hun græder.

- Efter hendes død fik jeg ordineret noget medicin, og jeg tog nogle af hendes sovepiller for at kunne sove. Jeg havde også selv et længere indlæggelsesforløb i 2014, hvor jeg fik en del morfin, siger hun med svag stemme.

Det var 1. marts 2015, at den tiltalte blev anholdt efter en nattevagt på det lokale sygehus. Her var tre patienter døde, mens en fjerde havde fået hjertestop.

Det var omstændighederne omkring den fjerde patients hjertestop, der i første omgang fik en kollega til at mistænke den nu tiltalte for at gøre skade på patienter.

Hun nægter sig skyldig i alle anklager.

/ritzau/

Dagens Gossip