Dumoulin drømmer om tre dage med gode ben

Med flot kørsel i de første par uger af Vuelta a España har Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) meldt sin ankomst i feltet af favoritter.

Især fordi hollænderen også kører en god enkeltstart, og derfor vil de kommende tre etaper i bjergene give et kraftigt signal om, hvorvidt han stadig kan vinde, når feltet onsdag kommer til enkeltstarten i Burgos.

Og trods høj fart i feltet de seneste dage har der ikke været mange bjerge, så Dumoulin håber at have friske ben.

- Jeg har det meget godt. Vi har haft to rolige dage for klassementet. Jeg har ikke behøvet at give den fuld gas i disse dage, så jeg håber, jeg har fået sparet mine ben til de kommende tre dage, siger hollænderen ifølge Cyclingquotes.com.

Tom Dumoulin er på tredjepladsen i klassementet 30 sekunder efter førende Fabio Aru (Astana) og blot tre sekunder efter Joaquim Rodrigues (Katusha), som er nummer to.

Et halvt minuts forspring for Aru i forhold til Dumoulin er givetvis ikke nok for italieneren til enkeltstarten, og derfor forventer hollænderen også offensiv kørsel fra Astana-holdet for at presse ham.

- Astana kommer helt sikkert ikke til at vente. Det er stadig meget åbent. Der er mange, som ligger tæt i stillingen. Det bliver et åbent løb, lyder det fra Tom Dumoulin.

Lørdagens etape indeholder en kategori 3-stigning og en kategori 1-stigning, inden det slutter opad uden for kategori på bjerget Alto Campoo - en 15 kilometer lang og stejl stigning.

/ritzau/

Dagens Gossip