Efter regn kommer sol: DMI melder om varm lørdag i Danmark

Skrevet af Henrik R

06/04/2024
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Snebyger ramte Nordjylland i løbet af ugen, men nu er alt snak om sne pakket væk og i stedet er der en dejlig varme på vej ind over landet.

Dagens topnyheder

Fredagen har ladet sine vandmasser falde over Danmark, og regnmålere landet over har haft travlt. Med en nedbørsmængde, der overstiger den normale aprilstandard, har foråret indtil videre vist sig fra sin våde side.

Lørdagen bringer en ændring i vejrmønsteret, og landet ser frem til en varmere og mere solrig dag.

Solstråler og stigende temperaturer

Det danske vejr er kendt for sin omskiftelighed, og denne april er ingen undtagelse. Efter et markant frontsystem har sendt regn skyllende over os, åbner lørdagen op for klarere himmelstrøg. Med temperaturer, der sniger sig op mellem 13 og 18 grader, og mulighed for endnu højere varme i Sønderjylland, har vi grund til at smile.

Ifølge DMI er ikke kun dagtemperaturene, der imponerer; natten til søndag lover også usædvanlig lune forhold, med temperaturer, der holder sig over de 10 grader.

En varm luftstrøm fra Sydvesteuropa og en skyet himmel bidrager til nattens milde temperaturer, mens en ny front fra sydvest varsler om mere regn søndag.

Fortsat vådt vejr og risiko for oversvømmelser

Selvom lørdagen tilbyder en kortvarig tørvejrsperiode, er det vigtigt at forblive forberedt. Jorden er mættet efter de seneste dages regn, og mange vandløb står højt. Med forventningen om yderligere 15-25 mm regn i den kommende tid, er der øget risiko for lokale oversvømmelser.

Så mens lørdagen ventes at være en lille sommerteaser, så venter der altså fortsat mere regn i horisonten.