Efter ulykke med toårig pige: Nu advarer vuggestuer og børnehaver samtlige forældre

Skrevet af Nicolai Haugsted

10/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Flere gentagende fund har nu fået lokale vuggestuer til at række ud til forældre.

Dagens topnyheder

Lokale myndigheder og skoleledelser i Billund slår alarm efter flere hjemmelavede syrebomber er blevet fundet spredt rundt i byen siden weekenden.

Fundene har udløst en bølge af bekymring blandt forældre, særligt efter en toårig pige kom lettere til skade, da hun var i kontakt med en af disse potentielt dødelige anordninger på en legeplads ved Plougslundvej.

For at tackle denne truende situation, har de kommunale vuggestuer og børnehaver nu taget skridt til at advare forældre gennem Aula. De opfordrer til øget opmærksomhed omkring byens legepladser, hvor børn mest sandsynligt kan støde på disse farlige objekter.

Det skriver JydskeVestkysten.

De lokale politimyndigheder har været hurtige til at berolige offentligheden om, at der ikke er beviser, der tyder på, at intentionen bag fremstillingen af disse bomber har været at skade nogen. Efterforskningen peger i retning af, at det er børn og unge, som muligvis har eksperimenteret med syre og sølvpapir, uden at forstå den alvorlige risiko, deres handlinger udgør.

SSP (Skole, Socialforvaltning og Politi-samarbejde), som arbejder for at forebygge kriminalitet blandt børn og unge, er ligeledes dybt bekymret over denne nye trend. De understreger vigtigheden af at oplyse unge om de potentielle konsekvenser af deres eksperimenter og den fare, de udgør for sig selv og andre.