Eftersøgt bombemand i Bruxelles deltog i Paris-angreb

Skrevet af admin

23/03/2016

Dagens topnyheder

Den mand, der blev set flygte fra Bruxelles' lufthavn efter bombeangrebene tirsdag, er den allerede eftersøgte Najim Laachraoui fra Paris-angrebet i november, skriver Reuters.

Den 25-årige Najim Laachraoui, som hidtil har været kendt under sit falske navn Soufiane Kayal, var en af de mest eftersøgte mænd i Europa, inden han deltog i angrebet i Bruxelles, skriver den belgiske avis DH (Derniere Heure).

- Den tredje mand er Najim Laachraoui, som er 25 år, skriver DH og tilføjer:

- Han formodes at have deltaget i Paris-angrebet ved at have skaffet sprængstoffer, som dræbte 130 mennesker 13. november.

Avisen citerer en unavngiven kilde tæt på den franske efterforskning.

Laachraouis dna er blevet fundet i huse, som angrebsmændene fra Paris brugte sidste år. - Najim Laachraoui blev registreret ved den østrigsk-ungarske grænse i september, da han ankom som flygtning under falsk navn sammen med Salah Abdeslam.

Salah Abdeslam var den eneste overlevende af de islamister, der angreb flere mål i Paris i november. Han blev fredag anholdt i bydelen Molenbeek i Bruxelles.

Najim Laachraoui var i lufthavnen i Bruxelles sammen med brødrene El Bakraoui, som udløste deres selvmordsbælter. Myndighederne har fundet et tredje ikkeeksploderet selvmordsbælte.

En taxachauffør skal have fortalt politiet, at han genkender de tre mænd som de passagerer, han samlede op i Bruxelles-bydelen Schaerbeek, og som insisterede på selv at håndtere deres kufferter.

Det har rejst mange spørgsmål, at det har været muligt for eftersøgte ekstremister at ramme mål midt i Bruxelles få måneder efter, at militante fra Islamisk Stat dræbte 130 mennesker i Paris og sårede 200 andre.

/ritzau/Reuters