Eks-chefer i auktionshus frifindes for bedrageri

To tidligere chefer i Bruun Rasmussen frifindes i Københavns Byret for bedrageri med en falsk Rodin-skulptur. Også en tredje mand frifindes.

De tre mænd var tiltalt for at ville bedrage auktionshuset Christie's i London ved at forsøge at sætte en falsk udgave af Auguste Rodins berømte skulptur, Grubleren, til salg.

Anklagemyndigheden havde forlangt fængsel i op til tre år. Men en domsmandsret i Københavns Byret har mandag eftermiddag altså frifundet alle tre.

Det skyldes, at der ikke er bevis for, at de indleverede skulpturen med henblik på salg. Desuden lægger domsmandsretten vægt på, at Christie's i New York tidligere har antaget, at skulpturen var ægte.

Dommeren og de to domsmænd er enige om resultatet.

Deres dom kommer efter, at Frantz Sigersted-Rasmussen, der er forsvarer for en af de tre mænd, under sine afsluttende bemærkninger kaldte det "beskæmmende" og "absurd", at anklagemyndigheden har valgt at føre sagen.

Ifølge ham havde mændene aldrig til hensigt at sælge skulpturen.

- Anklageren har været nærmest absurd fastlåst i sin opfattelse af, at vi befinder os i det kriminelle scenarie, sagde han dengang.

/ritzau/

Dagens Gossip