Ekspert: Fiasko hvis ikke Danmark kommer til EM

Det danske fodboldlandshold fik langt fra en ønskelodtrækning, da der søndag blev trukket lod til kvalifikationen til EM i 2016.

Danmark kom i gruppe med Portugal, Serbien, Armenien og Albanien.

DR's ekspertkommentator Jan Kalborg mener, at det er en hård dansk lodtrækning, men han trøster sig med, at hele 24 hold kvalificerer sig til slutrunden.

- Det vil være en fiasko, hvis vi ikke kommer videre fra kvalifikationen. Hvis vi nogensinde skal gøre os forhåbninger om igen at komme på fode under Morten Olsen, så kræver det, at vi kommer med til EM.

- Og det kommer vi selvfølgelig også. Vi skal nok komme med til EM. Ingen tvivl om det, siger Jan Kalborg til Ritzau.

Han havde dog gerne set Danmark havne i en mere overkommelig gruppe.

- Den er grim. Det er langt fra et ønskescenarium. Det er faktisk langt værre, end man kunne frygte.

- Det er ikke ønskværdigt at møde Serbien. Man ved ikke rigtig, hvor man har dem henne. De har rigtigt dygtige spillere på mange positioner. Det, der kan være en dansk fordel, er, at vi rent kollektivt er bedre end dem, vurderer han.

Til gengæld er han tryg ved at møde Portugal fra seedningslag 1.

- Lige som vi ikke har styr på Spanien, har vi omvendt meget fint styr på Portugal. De ligger godt til os, og så vil jeg sige, at vi har haft de små marginaler med os, når vi har mødt dem.

- Hvem husker ikke den fantastiske kamp nede i Portugal, hvor vi ligger nede i det meste af kampen og alligevel vinder til sidst (3-2 i 2008, red.).

Tidligere har det været kvalifikationsgruppernes to bedste hold, der har kvalificeret sig til slutrunden. Men nu går den bedste treer også videre, og de resterende otte treere mødes i en playoff-runde, hvor der dystes om de resterende fire pladser.

Ved slutrunden vil der være seks grupper, hvor de to bedste hold i hver gruppe går videre til 1/16-finalerne. Derudover avancerer de fire bedste treere også til knald-eller-fald-kampene.

Slutrunden afvikles i Frankrig i sommeren 2016.

/ritzau/

Dagens Gossip