Emil Holst slår topseedet og sikrer ny dansk medalje

Med en ottendeseedning i herresingle ved European Games var herresinglen Emil Holst den lavest seedede af danskerne i badmintonturneringen i Baku.

Da lodtrækningen til kvartfinalen samtidig satte ham op mod den topseedede irer Scott Evans, lignede vejen til en medalje meget svær, men fredag leverede han overraskelsen og sendte Evans ud med cifrene 21-17 og 21-14.

Emil Holst var bagud langt ind i første sæt, men her fik danskeren for alvor fat.

- Jeg fik fat i angrebet, og han kom til at ligge lidt under hele vejen derefter, siger Holst til TV2 Sport efter sejren.

Semifinalepladsen garanterer samtidig minimum en bronzemedalje, da de tabende semifinalister ikke spiller om bronze, men begge modtager en medalje.

- Det betyder rigtig meget. Det er det største, jeg har været med til, så det er meget stort at være blandt de sidste fire og i medaljerne, lyder det fra den danske semifinalist.

I semifinalen venter tyskeren Dieter Domke - en høj spiller på næsten to meter.

- Han er en stor fyr, så han skal flyttes rundt på kryds, siger Emil Holst.

Senere fredag sørgede mixeddoublen med Sara Thygesen og Niclas Nøhr for, at Danmark med sikkerhed tager medalje i samtlige fem discipliner i badmintonturneringen.

Med en sejr over tjekkerne Alzbeta Basova og Jakub Bitman spillede det danske par sig i semifinalen, hvor de skal møde Kira Kattenbeck og Raphael Beck fra Tyskland.

Fredag eftermiddag vandt herredoublen med Mathias Boe og Carsten Mogensen semifinalen og er dermed klar til finalen.

Damedoublen bestående af Lena Grebak og Maria Helsbøl tabte til gengæld semifinalen og må dermed nøjes med en bronzemedalje.

Lena Grebak og Maria Helsbøl tabte 14-21, 21-14, 9-21 til russerne Ekaterina Bolotova og Evgeniya Kosetskaya efter næsten en times spil.

/ritzau/

Dagens Gossip