Englænder i spidsen i Himmerland efter banerekord

Engelske David Horsey smadrede banerekorden på Himmerland Golf og Spa Resort, da han gik første runde i 63 slag - otte slag under banens par.

Syv gange lavede englænderen en birdie, mens det også blev til en enkelt eagle på hul 5. Eneste hår i suppen var en bogey på hul fire.

Det er en bundsolid start for den 30-årige englænder, som endte på en 39. plads sidste år, hvor han endte i fire slag over banens par.

- Tingene faldt i hak, og jeg var koncentreret. Jeg havde en strategi og en plan, da jeg gik ud på banen, og den holdt jeg mig til, siger han.

Netop koncentrationen var tilsyneladende en del af strategien for David Horsey, inden han begav sig i krig med banens 18 huller.

- Jeg forsøger at blive i min zone og koncentrere mig om mig selv i stedet for omgivelserne og andre spillere, siger den midlertidige nummer et i Himmerland.

Selvom David Horsey havde stor succes med at fokusere på sig selv og spillet, så var han dog ikke helt immun, da han gik ned mod banens hul 16, som har udviklet sig til en publikumsmagnet.

- Danskerne elsker deres golf. Det var meget specielt at gå ned til hul 16, hvor tilskuerne var mødt talstærkt frem, selvom klokken kun var omkring ni. Det var en fantastisk atmosfære, siger han.

Den midlertidige andenplads indtages torsdag eftermiddag af skotten Paul Lawrie, som gik runden i seks slag under banens par. Ligesom David Horsey var han også imponeret af atmosfæren på banen i Gatten.

- Hul 16 er rigtig sjovt og hele bakken er fyldt med mennesker, der klapper dig frem, så det var en fantastisk atmosfære, siger han.

Søren Kjeldsen indtager tredjepladsen efter første runde. Han gik runden i fem slag under banens par.

/ritzau/

Dagens Gossip