Er dette en tidlig Mona Lisa?

Et billede af et hidtil ukendt Mona Lisa-maleri er blevet afsløret. Det er næsten identisk med det værk, der er udstillet på Louvre-museet i Paris. Mona Lisa Foundation mener, at det forløberen til det kendte maleri, og at Leonardi Da Vinci malede den netop opdagede Mona Lisa først. Det skriver Washington Post.

Teorien lyder, at Leonardo Da Vinci malede portrættet af Lisa Gherardini, hustruen til en handelsmand fra Firenze. Familien fik dette portræt, hvorpå han lavede et lignende værk, som han tog med sig til Paris. Familiens eget portræt skulle så være gået tabt, indtil det i 1913 blev fundet på et engelsk gods. Det er først blevet vist til offentligheden i torsdags.

Læs også: Italienerne leder efter Mona Lisas skelet

Kritikere har dog svært ved at tro, at det virkeligt er Leonardo Da Vinci, der står bag det nye maleri. Blandt andet fordi det er malet på lærred og ikke træ, og man mener, at der er væsentlige forskelle i malestilen.

Rygterne om, at det er et falsum, fik yderligere liv, da Mona Lisa Foundation afslørede, at billedet skulle på verdensturne. Det kunne derfor være et pr-stunt.

Mona Lisa Foundation fortæller, at billedet er ejet af et "internationalt konsortium"; der har bedt organisationen om at undersøge, om det er en ægte Da Vinci.

Det kendte værk blev malet i starten af 1500-tallet.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

I galleriet herunder kan du se bilelder af det nye og det oprindelige Mona Lisa-maleri.

Dagens Gossip