Esbjerg forventer nyt plus efter Ankersen-salg

Efter flere vanskelige år økonomisk set har Esbjerg formået at vende minus til plus.

Fjerdepladsen i Superligaen, sejren i pokalfinalen, succesen i Europa League og salget af Martin Braithwaite agerede vendepunktet for klubben sidste år.

Således forventer EfB Elite A/S et overskud før skat på 31-34 mio. kr. i 2013, skriver klubben i en pressemeddelelse i forbindelse med mandagens salg af Peter Ankersen til Red Bull Salzburg.

Med baggrund i det salg forventer klubben et nyt plus i 2014. Med forbehold for usikkerheder forventer EfB et overskud før skat på 2-10 mio. kr. i 2014, lyder det.

- Det seneste spillersalg og fortsatte indtægter fra Europa League, som ganske vist ikke er på niveau med indtjeningen i fjor, vil give os et stærkt første kvartal.

- EfB har i dette transfervindue forstærket spillertruppen med tilgangen af Martin Pusic og Michael Jakobsen, og vi må på kort sigt påregne et mærkbart fald i tv-indtægterne som følge af vores placering i Superligaen.

- Forventningen er, at vi i løbet af foråret er i stand til at avancere i tabellen og øge vores andel af tv-pengene, siger EfB’s adm. direktør, Søren Poulsen.

/ritzau/

Dagens Gossip