Esbjerg frigiver førstemålmand til OL-landshold

Superligaklubben Esbjerg har givet klubbens førstemålmand, Jeppe Højbjerg, lov til at tage med det danske U23-landshold til OL i august, og målmanden er nu udtaget.

Det bekræfter både Esbjerg og DBU.

Dermed må esbjergenserne undvære Højbjerg i op til tre superligakampe, men samtidig glæder man sig over det udstillingsvindue og den oplevelse, som målmanden får i Brasilien.

- På den ene side er det særligt i den vigtige start i Alka Superligaen ikke attraktivt at afgive en profil til at spille OL, idet vi kan blive svækket i op til tre kampe.

- På den anden side bliver dette så stor en oplevelse og et udstillingsvindue for Jeppe, at vi glæder os helt vildt på hans vegne.

- Det glæder mig, at det ikke er på målmandsposten, OL-landstræner Niels Frederiksen har søgt uden for aldersgrænsen for at finde en kvalificeret spiller, men at han tror på Jeppes kvaliteter, siger Esbjergs cheftræner, Jonas Dal, til klubbens hjemmeside.

Esbjerg har ikke været tvunget til at afgive målmanden til OL. I den aftale, som er lavet klubberne og DBU imellem står der, at klubberne kan sige nej til at få udtaget førstemålmanden til OL.

Jeppe Højbjerg og RB Leipzig-angriberen Yussuf Poulsen er de eneste to spillere, der allerede er udtaget til OL-landsholdet.

- Det er bare så fedt. Jeg er glad og stolt over at være udtaget til en begivenhed, man måske kun får mulighed for at opleve én gang i livet.

- Jeg forventer, at der vil være en fantastisk atmosfære ved OL, og jeg vil gøre alt for at komme til at spille mod gode modstandere.

- Vi er i indledende gruppe med Brasilien med Neymar, og han er da vist, hvad man kan kalde en verdensklassespiller, siger Jeppe Højbjerg.

Ud over Brasilien er Danmark i gruppe med Sydafrika og Irak.

/ritzau/

Dagens Gossip