EU er utilfreds med Google: I skal indrømme mere - nu

Skrevet af admin

15/01/2014

Dagens topnyheder

EU kræver yderligere indrømmelser fra Google i løbet af de kommende uger, hvis unionen skal undlade at iværksætte en formel anklage i kølvandet på en undersøgelse for konkurrencebegrænsende opførsel.

Unionens konkurrencekommissær, Joaquin Almunia, siger, at han fortsat afventer Googles svar på sin påstand om, at de foreløbige indrømmelser ikke er tilstrækkelige til at komme EU's bekymringer i møde.

- Vi har brug for mere, og det skal ikke være i løbet af det kommende år. Det skal være i løbet af de næste uger, siger Joaquin Almunia på en pressekonference.

Google er blevet undersøgt af EU-Kommissionen over de seneste tre år for klager over, at internetgiganten har blokeret konkurrenter i søgeresultater.

Selskabets oprindelige forslag til en løsning af sagen fra april sidste år blev afvist af konkurrenterne, deriblandt Microsoft og det britiske internetselskab Foundem.

Google har foreslået nye indrømmelser i et forsøg på at undgå en mulig kæmpebøde på fem milliarder dollar.

Internetgiganten har tidligere hævdet at have givet "betydelige indrømmelser" i forhold til blandt andet at øge synligheden af konkurrerende selskaber.

/ritzau/Reuters