Færgeafgange aflyst flere steder i landet

Skrevet af Nicolai Steinicke

25 uger siden

|

23/11/2023
Foto: Finn Salomon/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Salomon/Ritzau Scanpix
Hvis du har planer om at skulle sejle i dag, burde du lige tjekke.

Dagens topnyheder

Rejsende, der planlægger at benytte færgeoverfarter torsdag morgen, står over for betydelige forstyrrelser. Usædvanligt lavvande har ført til en bølge af aflysninger på tværs af flere ruter, hvilket påvirker tusindvis af passagerers rejseplaner.

Ifølge oplysninger fra P4 Trafik, der blev delt på det sociale medie X, er adskillige færgeafgange aflyst. Blandt de mest berørte er Ærøfærgerne, som har set sig nødsaget til at aflyse flere ture mellem Æreskøbing og Svendborg, herunder afgangene fra Svendborg kl. 8.05 og 11.05 samt afgangene fra Æreskøbing 6.35 og 9.35.

Denne uventede lavvande situation har også haft konsekvenser for ruterne Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock, hvor færgedriften er indstillet. P4 Trafik meddeler, at man forventer genoptagelse af driften fra Gedser kl. 11.15 og fra Rødby kl. 12.45.

Yderligere påvirkes Askøfærgen og Omøfærgen, med forventede genoptagelser af sejladsen kl. ni for Omøfærgen og senere på formiddagen for Askøfærgen. Disse ændringer i sejlplaner forstyrrer rejseruter og rejseplaner, hvilket kræver, at passagerer søger alternative transportmuligheder.

Alslinjen oplever også afbrydelser med aflysninger af ture fra Fynshav og Bøjden, herunder afgange kl. 6, 8, og 10 fra Fynshav og kl. 7, 9, og 11 fra Bøjden. Desuden er afgangene fra Søby til Faaborg kl. 9.20 og fra Fynshav til Søby kl. 7.55 også aflyst.

Ø-færgen, der forbinder Fåborg, Lyø og Avernakø, har ligeledes indstillet alle afgange indtil kl. 12.

Disse omfattende aflysninger understreger de udfordringer, som usædvanlige vejrfænomener kan medføre for maritime transporttjenester. Rejsende opfordres til at holde sig opdateret gennem de respektive færgeselskabers hjemmesider og sociale medier for de seneste rejseoplysninger.