FAKTA: Bliv klogere på kommanditselskaber

Skrevet af admin

06/11/2014
Skatteminister Benny Engelbrecht (S) og erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) vil styrke indsatsen mod skattely og blandt andet hindre, at danske kommanditselskaber bliver misbrugt til international skatteunddragelse. Her kan du blive klogere på, hvad et kommanditselskab er:* Et kommanditselskab er en klassisk selskabsform. Det betegnes K/S.* Denne form for selskab ejes af to typer af partnere - komplementaren og kommanditisterne.* Mindst én deltager, komplementaren, skal hæfte personligt og ubegrænset for al gælden i selskabet.* De øvrige partnere, kommanditisterne, hæfter kun for det indskudsbeløb, som de har tegnet for.* Det specielle ved selskabsformen er, at det kun er ejerne, der skal betale skat. I børsnoterede selskaber, A/S, skal der betales selskabsskat og ejerne skal betale skat af deres aktieudbytte.* Derudover skal ejerne af et kommanditselskab ikke registreres hos myndighederne modsat aktieselskaber, der skal registrere alle ejere over fem procent.* Selskabsformen anvendes ofte til at investere i driftsaktiver såsom solcelleanlæg, skibe, ejendomme og vindmøller.(Kilde: Den Store Danske, P1 Dokumentar, Skat)

Dagens topnyheder

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) og erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) vil styrke indsatsen mod skattely og blandt andet hindre, at danske kommanditselskaber bliver misbrugt til international skatteunddragelse.

Her kan du blive klogere på, hvad et kommanditselskab er:

* Et kommanditselskab er en klassisk selskabsform. Det betegnes K/S.

* Denne form for selskab ejes af to typer af partnere - komplementaren og kommanditisterne.

* Mindst én deltager, komplementaren, skal hæfte personligt og ubegrænset for al gælden i selskabet.

* De øvrige partnere, kommanditisterne, hæfter kun for det indskudsbeløb, som de har tegnet for.

* Det specielle ved selskabsformen er, at det kun er ejerne, der skal betale skat. I børsnoterede selskaber, A/S, skal der betales selskabsskat og ejerne skal betale skat af deres aktieudbytte.

* Derudover skal ejerne af et kommanditselskab ikke registreres hos myndighederne modsat aktieselskaber, der skal registrere alle ejere over fem procent.

* Selskabsformen anvendes ofte til at investere i driftsaktiver såsom solcelleanlæg, skibe, ejendomme og vindmøller.

(Kilde: Den Store Danske, P1 Dokumentar, Skat)