FAKTA: Det laver Arbejdsretten

SAS vil have en hastesag i Arbejdsretten for at få kabinepersonalet til at genoptage arbejdet, der har ført til mere end 100 flyaflysninger.

* Arbejdsretten behandler især sager om:

- overtrædelse og fortolkning af hovedaftaler og tilsvarende overenskomster med almindelige og principielle bestemmelser på det kollektiv arbejdsretslige område.

- om overtrædelse af andre kollektive overenskomster vedrørende løn- og arbejdsforhold.

- samt om lovligheden af kollektive kampskridt, herunder anvendelse af sådanne til støtte for krav om overenskomst på områder, hvor kollektiv overenskomst ikke er indgået.

* Før en sag indbringes for retten, vil den normalt være behandlet i det fagretslige system ved lokal forhandling, på mæglings- og eventuelt tillige organisationsmøde og/eller fællesmøde samt undertiden ved faglig voldgiftsret.

* Støtter en fagforening økonomisk eller på anden måde overenskomststridige arbejdsnedlæggelser, kan det koste fagforeningen en stor bod i Arbejdsretten.

* Man mister sin løn for de timer man strejker, og hvis firmaet anmelder strejken til arbejdsretten, bliver man idømt en bod.

* Arbejdsretten kan pålægge strejkende at gå i arbejde igen. Fortsætter strejken alligevel kan Arbejdsretten idømme skærpet bod.

Kilder: Arbejdsretten og Ritzau.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip