FAKTA: Her er forløbet i solcelle-sagen

* Den 9. december 2012 får klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) et notat fra sit embedsværk om, at der kunne være et hul i solcelleloven.

* Den 19 december 2012 vedtages loven ikke desto mindre.

* I marts ændrer Lidegaard loven. "Der har vist sig at være et hul i loven, som vi nu får lukket", sagde han ved den lejlighed.

* Den 23. maj siger Martin Lidegaard til Berlingske, der har gravet i sagen, at han ikke var orienteret om lov-hullet, inden den oprindelige lov blev fremlagt og vedtaget.

* Den 28. maj var beskeden en anden på et samråd om sagen i Folketinget. "Jeg har modtaget det bilag. Det er korrekt", sagde han.

* Den 30. maj giver Folketinget klima- og energiministeren en næse. Enhedslisten mener ikke, at ministeren med vilje har skjult oplysninger for Folketinget.

Den 10. oktober: Statsrevisorerne beder Rigsrevisionen undersøge, hvordan staten har støttet solcelleanlæg i perioden 2010-13, ministeriernes forvaltning af støtten og om klima-, energi- og bygningsministerens information til Folketinget har været rigtig og fyldestgørende - med fokus på perioden 2012-2013.

* Den 23. oktober sender regeringstoppen med statsminister Helle Thorning-Schmidt i spidsen et brev til Folketingets formand, hvor man slår fast, at man ikke mener, at Rigsrevisionen skal undersøge det lovforberedende arbejde i solcelle-sagen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip