FAKTA: Mexico har været vidne til flere dødelige orkaner

En voldsom orkan har fredag aften lokal tid ramt den mexicanske kyst. Patricia, som orkanen er blevet døbt, kan komme til at koste både liv og materielle skader.

Det er dog ikke første gang, at et voldsomt uvejr har hærget Mexico. Her følger et overblik over de mest ødelæggende.

* Manuel og Ingrid

I september 2013 ramte to vejrsystemer - den ene en tropisk storm, den anden en orkan - den mexicanske kyst på samme tid. 157 mennesker mistede livet. Flere af dem blev ofre for et mudderskred i Guerrero.

* Wilma

Otte mennesker blev dræbt, mens ødelæggelser for ti milliarder dollar blev registreret, da Wilma gik i land som et kategori-fire-orkan ved Cancun.

* Pauline

Orkanen Pauline kostede hundredvis af mennesker livet i oktober 1997. Den ramte først den sydøstlige delstat Oaxaca og bevægede sig efterfølgende over nabostaten Guerrero, hvor den forårsagede voldsom regn og mudderskred.

* Gilberto

Ad flere omgange bragede orkanen Gilberto ind over Mexico og ramte både Cancun og den nordøstlige by Monterrey i september 1988. Uvejret var skyld i oversvømmelser, og 200 mennesker omkom.

* Liza

Flere end 1000 mennesker mistede livet i september 1976, da kategori-fire-orkanen bragede ind over halvøen Baja California. Samtidig ødelagde uvejret tusindvis af hjem.

* Beulah

Den nordøstlige del af Mexico blev i 1967 ramt af orkanen Beulah, som også nåede til den amerikanske delstat Texas. Cirka 40 mennesker omkom på grund af uvejret.

* Mexico

Før orkanen Patricia blev kategori-fem-orkanen Mexico anset for at være den værste, der havde formet sig i denne del af Stillehavet. Med 260 kilometer i timen ramlede den i 1959 ind over den mexicanske kyst nær havnebyen Manzanillo. Flere end 1000 mennesker blev dræbt.

Kilde: AFP

/ritzau/

Dagens Gossip