Fakta om lørdagens hændelser i Ukraine-krisen

* USA's udenrigsminister, John Kerry, siger i en telefonsamtale med Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, at yderligere russisk optrapning i Ukraine vil sætte en stopper for muligheden for diplomati.

* USA's præsident, Barack Obama, holder telefonmøder med den britiske premierminister, den franske præsident og den italienske premierminister om krisen i Ukraine. Derudover taler han med præsidenterne for Litauen, Letland og Estland.

* Observatører fra Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) bliver mødt af advarselsskud, da de for tredje dag i træk afvises ved grænsen til Krim-halvøen. Ingen kommer til skade ved episoden.

* Ukrainske grænsevagter siger, at der er blevet affyret skud mod et af deres fly, som var på overvågningsmission i nærheden af grænsen til Krim. Tre personer var om bord. Det vides ikke, hvem der affyrede skuddene.

* Ukraines ambassadør i Rusland, Vladimir Jeltjenko, møder Ruslands viceudenrigsminister, Grigorij Karasin, i Moskva. Her blev "spørgsmål om russisk-ukrainske relationer drøftet i en åbenhjertig atmosfære", meddeler det russiske udenrigsministerium.

* Polen evakuerer sit konsulat i Sevastopol på Krim. Det sker som følge af "russiske soldaters aktiviteter på Krim".

* Ukraines fungerende udenrigsminister siger, at landets myndigheder gør sit yderste for at løse krisen på Krim. Han siger samtidig, at Ukraine ikke vil give halvøen fra sig.

* I byen Donetsk i det østlige Ukraine demonstrerer prorussiske aktivister for en folkeafstemning om tilslutning til Rusland.

* Lignende demonstrationer bliver afholdt i byer som Kharkiv og Dnipropetrovsk, hvor størstedelen af indbyggerne er russisktalende.

/ritzau/NTB

Dagens Gossip