Fakta om lørdagens hændelser i Ukraine-krisen

* USA's udenrigsminister, John Kerry, siger i en telefonsamtale med Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, at yderligere russisk optrapning i Ukraine vil sætte en stopper for muligheden for diplomati.

* USA's præsident, Barack Obama, holder telefonmøder med den britiske premierminister, den franske præsident og den italienske premierminister om krisen i Ukraine. Derudover taler han med præsidenterne for Litauen, Letland og Estland.

* Observatører fra Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) bliver mødt af advarselsskud, da de for tredje dag i træk afvises ved grænsen til Krim-halvøen. Ingen kommer til skade ved episoden.

* Ukrainske grænsevagter siger, at der er blevet affyret skud mod et af deres fly, som var på overvågningsmission i nærheden af grænsen til Krim. Tre personer var om bord. Det vides ikke, hvem der affyrede skuddene.

* Ukraines ambassadør i Rusland, Vladimir Jeltjenko, møder Ruslands viceudenrigsminister, Grigorij Karasin, i Moskva. Her blev "spørgsmål om russisk-ukrainske relationer drøftet i en åbenhjertig atmosfære", meddeler det russiske udenrigsministerium.

* Polen evakuerer sit konsulat i Sevastopol på Krim. Det sker som følge af "russiske soldaters aktiviteter på Krim".

* Ukraines fungerende udenrigsminister siger, at landets myndigheder gør sit yderste for at løse krisen på Krim. Han siger samtidig, at Ukraine ikke vil give halvøen fra sig.

* I byen Donetsk i det østlige Ukraine demonstrerer prorussiske aktivister for en folkeafstemning om tilslutning til Rusland.

* Lignende demonstrationer bliver afholdt i byer som Kharkiv og Dnipropetrovsk, hvor størstedelen af indbyggerne er russisktalende.

/ritzau/NTB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip