FAKTA: Sådan ser Danmarks bidrag til Syrien ud

Maritimt bidrag:

* Op til to transportskibe bemandet af 30 mand skal transportere kemiske stoffer fra Syrien til et tredjeland, som endnu ikke er fastlagt.

* Et fleksibelt støtteskib af Absalon-klassen bemandet med 200 mand skal være eskorte for transportskibene. Støtteskibet har lov til at anvende magt, hvis skibene bliver angrebet.

* Danmark vil desuden sende en maritim føringsstab på 20 personer.

* Samlet set ventes det maritime bidrag at koste 58,5 millioner kroner for en udsendelse på 75 dage.

Lufttransportbidrag:

* Regeringen lægger op til at sende et Hercules-transportfly, der primært skal flyve personer og materiel mellem missionens hovedkvarter på Cypern og Beirut i Libanon. Det kan ikke udelukkes, at flyet også skal flyve i syrisk luftrum, men det af hænger af en konkret risikovurdering.

* Lufttransportbidraget vil bestå af i alt 25 personer.

* Det er uvist, hvor stort behovet for Hercules-flyet er. Hvis flyet skal indsættes i 14-dage vil det koste 2,5 millioner kroner.

Personbeskyttere:

* Den mest kontroversielle del af det danske bidrag er et personbeskytterhold på op til 19 særligt trænede soldater.

* I perioden fra 1. marts 2014 til 30. juni 2014 skal de stå for beskyttelsen af den særlige koordinator for missionen Sigrid Kaag og andre højtstående personer ved missionen.

* Prisen for at udsende personbeskytterne ventes at blive 5,5 millioner kroner.

Kilde: Forslag til folketingsbeslutning om dansk bidrag til FN's og OPCW's mission i Syrien, fremsat af fungerende udenrigsminister Rasmus Helveg Petersen.

/ritzau/

Dagens Gossip