FBI: Islamisk Stat har revolutioneret terrorisme

Terrortruslen i dag er anderledes end den, som al-Qaeda i sin tid stod bag. Islamisk Stat (IS) har "revolutioneret" terrorisme. Det fortæller James Brien Comey, direktøren for det amerikanske forbundspoliti, FBI.

- Islamisk Stat forsøger at opildne til små individuelle angreb over hele verden snarere end til spektakulære operationer, siger James Brien Comey ifølge Reuters.

- Det gør de gennem sociale medier - især Twitter - og deres krypterede kommunikation udgør en stor udfordring for myndighederne, fortsætter han.

FBI-direktøren fortæller videre, at forbundspolitiet i øjeblikket har hundredvis af undersøgelser i gang i alle 50 stater i USA. Det sker i et forsøg på at identificere personer, der sympatiserer med den ekstremistiske bevægelse, og som udgør en trussel mod landet.

James Brien Comeys udtalelser kommer i kølvandet på tv-duellen mellem de republikanske præsidentkandidater, der tørnede sammen på CNN natten til onsdag dansk tid.

Også her var terrorisme og amerikanernes sikkerhed i fokus.

Under debatten luftede forretningsmanden Donald Trump et forslag om at lukke dele af internettet, hvor radikaliserede islamister kommunikerer med hinanden. Det fik dog rivalen Rand Paul til at gå til modangreb.

- Hvis vi forbyder religion, og hvis vi censurerer internettet, så har terroristerne vundet, sagde han.

For to uger siden blev USA igen ramt af et terrorangreb, da to tilhængere af Islamisk Stat skød og dræbte 14 mennesker og sårede 21 andre i den californiske by San Bernardino.

De to - en mand og en kvinde - blev skudt og dræbt af politiet.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip