FCM-boss glæder sig over europæisk kynisme

Nogen vil kalde det unfair og usportsligt, men i FC Midtjylland jubler man over den europæiske kynisme, spillerne viste i torsdagens Europa League-kamp mod Club Brugge, der endte med 1-1 og midtjysk avancement.

FCM-spillerne fik mere og mere ondt over det hele i en grad, så de på skift måtte ømme sig i græsset. Og tiden gik. Og belgierne blev sure. Mens chefen i det midtjyske jublede.

- Vi lærte meget af Apoel-kampene. Der så vi jo, hvordan de kunne trække tiden, og Mikkel Andersen fik vel fem eller seks fiberskader i løbet af anden halvleg, siger sportsdirektør Claus Steinlein.

FCM-keeper Andersen var da udefra set også den, der var værst til at trække tingene i langdrag. Lang tid om at sparke målspark. Og igen og igen måtte dommeren skynde på den danske målmand.

- Han endte med at få et gult kort, men han tog minimum fem minutter af kampen, så jeg synes, vi har lært meget, siger Steinlein.

Træner Jess Thorup skældte heller ikke Andersen eller andre af sine spillere ud over, at de var lidt længe om det hele i slutfasen, hvor FCM havde det nødvendige 1-1-resultat, der bare skulle køres hjem.

- Det er noget, vi har lært i kampene mod Apoel. Det er en del af gamet, siger Jess Thorup.

Anfører Erik Sviatchenko lægger ikke skjul på, at midtjyderne trak tiden i slutfasen, men han mener, kramper var årsagen.

- Vi kan være lidt kyniske og trække tiden, når vi kommer ind i de her afgørende faser, og jeg er glad for at se, at det ligger til os.

- Men jeg tror ikke, det var fordi, vi gjorde det med vilje. Jeg tror, det var helt reelt, når folk havde lidt krampe, så det var godt, siger han.

Claus Steinlein hylder Europa League-indsatsen, der betyder 1/16-finale i februar.

- Det rangerer helt oppe i toppen. Det er en toppræstation. Jeg er lige så glad, som da vi vandt guld, for det er en kæmpe præstation at gøre det her.

- Jeg er lidt ekstra glad, for det så lidt sort ud inden kampen med en slidt spillertrup mod et formstærkt Brugge-hold, der har slået så mange danske hold ud, siger Claus Steinlein.

FC Midtjylland blev toer i gruppen og går videre sammen med suveræne Napoli, der vandt samtlige seks kampe i gruppespillet. FCM avancerede med syv point.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip