Federer får klare stryg af landsmand i French Open

Det schweiziske tennisikon Roger Federer er færdig i dette års French Open.

I kvartfinalen blev han i perioder udspillet og kom aldrig rigtigt ind i kampen mod landsmanden Stan Wawrinka, der på cirka to timer vandt 6-4, 6-3, 7-6.

Det var tredje gang i 19 forsøg, at Wawrinka slog Federer i en indbyrdes kamp, men aldrig før har han gjort det så eftertrykkeligt og så på en af de største scener.

Wawrinka tog med det samme styringen i kampen, og med aggressivt spil hamrede han den ene vinder af sted efter den anden fra både forhånds- og baghåndssiden.

Federer fik aldrig rytme i spillet, og gang på gang udnyttede Wawrinka, at Federer ikke fik længde nok på sine grundslag.

Et enkelt servegennembrud til 2-1 var nok i første sæt, som Wawrinka servede hjem efter at have overlevet en breakbold.

I andet sæt fulgte Federer med til 3-3, men så brød Wawrinka to gange i træk til sætsejr på 6-3.

Wawrinka var stort set aldrig i problemer i egne partier, men skabte selv gang på gang åbninger i Federers servepartier.

I tredje sæt holdt spillerne serv hele vejen i gennem, så sættet måtte finde sin vinder i en tiebreak. Her var Wawrinka skarpest og spillede sig til tre matchbolde ved stillingen 6-3. Han udnyttede den anden med en sikker flugtning fra nettet.

Dermed er Wawrinka for første gang i karrieren klar til semifinalen i French Open. Her møder han franskmanden Jo-Wilfried Tsonga, der i sin kvartfinale slog japaneren Kei Nishikori efter et drama på flere måder.

Undervejs måtte kampen afbrydes i en halv time, da en flere meter lang metalplade grundet den voldsomme blæst faldt ned og ramte en gruppe tilskuere, hvor af flere kom til skade.

Det skete i slutningen af andet sæt, som Tsonga vandt og bragte sig foran 2-0 i sæt. Nishikori kom dog stærkt igen og vandt de to næste, inden Tsonga vandt det afgørende sæt til sejr på 6-1, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip