Fem skarpe til K-formand Søren Pape Poulsen

Skrevet af admin

20/08/2015

Dagens topnyheder

Grundskyld, folkeskolen og politi.

De Konservative vil i den kommende valgperiode holde sig til især de tre velkendte sager for partiet, var meldingen torsdag på et sommergruppemøde.

Ritzau har interviewet formand Søren Pape Poulsen og spurgt ham om, hvorvidt en fokusering på gammelkendt stof virkelig kan sikre fremgang for Folketingets mindste parti med kun seks mandater.

Spørgsmål: Er det ikke bare old news, I kommer med, og hvordan skal det få bøtten vendt for De Konservative?

- Det handler om, at vi har haft rigtig mange news, og nu er det vigtigt for os at holde fast i vores gammelkendte synspunkter, men stå fast på færre områder og være mere målrettet, så danskerne ved, hvad de kan regne med helt præcist fra os.

- Derfor fremhæver vi disse tre områder som særligt vigtige for os. Men vi kommer også til at markere os på miljøpolitikken, hvor vi bestemt ser os selv som den grønne stemme i blå blok.

Spørgsmål: Er disse tre ting vejen frem? Vi kender dem jo i forvejen som jeres synspunkter.

- Nogen vil sikkert sige, at det her kender de i forvejen fra os, men det er ikke sikkert, at befolkningen bredt vil sige, at den kender til det. Vores opgave bliver meget tydeligt og klart at fortælle, hvad vi vil, og hvor vi vil hen.

Spørgsmål: Hvad har I brugt for meget energi på at tale om før?

- Man kan altid lægge sine kræfter forskellige steder. Nu har vi haft en drøftelse om, at hver enkelt medlem af vores folketingsgruppe i langt højere grad profilerer sig på færre områder. Det er helt afgørende for os, så også befolkningen ved, hvor vi står.

Spørgsmål: Hvilke emner er sorteret fra fremover?

- Vi har selvfølgelig politik på alle hylder, men der er bare noget, der er vigtigere end andet, og den proces er vi i gang med i øjeblikket. Der er ikke noget politik, som er sorteret fra, men man kan prioritere, hvad der er vigtigst.

- Derfor vil man komme til at høre meget om grundskyld, folkeskolen og politi. Og klima og miljø blandt andet.

Spørgsmål: Du siger, at regeringen ikke kan tage jer for givet, men at I også er et ansvarligt parti, så I nok skal stemme for den kommende finanslov, selvom I ikke indgår i den. Hænger det sammen?

- Ja, det gør det, for der er masser af dagligdagspolitik, hvor regeringen får brug for os. Regeringen får brug for os rigtig mange gange, og derfor er jeg helt tryg ved, at regeringen tager hensyn til os også. Det vil jeg råde regeringen til at gøre.

- Jeg er også helt sikker på, at statsministeren (Lars Løkke Rasmussen, red.) er glad for at være statsminister, så han har forståelse for, at han skal tage hensyn til et støtteparti.

- Der kan være en lang række aftaler, der kan være svære at få igennem uden os, og derfor tror jeg på, at det hensyn vil han også tage.

/ritzau/