Fem soldater mister livet i texanske oversvømmelser

Skrevet af admin

03/06/2016

Dagens topnyheder

Oversvømmelser i den amerikanske delstat Texas har torsdag kostet mindst fem soldater livet. Yderligere fire soldater savnes fortsat, skriver The New York Times.

Soldaterne mistede livet, da køretøjet, de sad i, væltede om på siden. De var på vej tilbage til militærbasen Fort Hood, da bilen skred ud og væltede. Det oplyser Chris Haug, talsmand for Fort Hood.

Soldaterne havde været ude på en rutineøvelse, som de "udfører hver dag", lyder det fra Haug ifølge The New York Times.

Han tilføjer, at bilen kørte på en normal grusvej, der ikke tidligere har været et problem for militærets køretøjer. Derfor angives oversvømmelserne i delstaten som en mulig årsag til ulykken.

Området har været ramt af massiv regn de seneste uger, og da køretøjet væltede, var der rapporter om oversvømmelser i området.

Den nationale vejrmyndighed har udstedt et varsel om potentielle oversvømmelser flere steder i Texas. Det ventes, at regnen vil falde tungt hele fredag også.

Netop frygt for oversvømmelser havde tidligere torsdag fået statens nødberedskab til at afspærre en asfalteret vej, der løber parallelt med grusvejen.

Der er tale om et såkaldt "light medium tactical vehichle". Ulykken skete, da køretøjet skulle igennem en strækning på vejen, der lå under vand. Det skal dog undersøges nærmere, lyder det fra militæret. Køretøjet blev revet med af vandmasserne, skriver NBC News.

- Alle passager med vand er potentielt farlige, når vi har haft så meget regn, siger Tyler Broadway, en anden talsmand for Fort Hood, til The New York Times.

Tre soldater blev reddet op af vandet. Deres tilstand beskrives som stabil i en skriftlig udtalelse fra militæret. De befinder sig på en lægeklinik på basen, der ligger knap 20 kilometer fra ulykkesstedet.

Redningshold leder efter de savnede soldater både til lands, til vands og fra luften.

De omkomne soldaters lig blev fundet et stykke væk fra køretøjet, efter at de var drevet med strømmen.

Texas-guvernør Greg Abbott har i en skriftlig udtalelse meddelt, at delstaten står klar til at hjælpe Fort Hood, som "skal håndtere en tragedie".

/ritzau/