Festivals ølsalg og overskud hjælper børn af alkoholikere

Jo mere øl der flyder fra hanerne på Skanderborg Festival, jo flere penge falder der af til udsatte børn i Tasiilaq i det østlige Grønland.

Smukfonden, som bygger på festivalens overskud og ølsalg, har fredag uddelt 211.000 kroner til en række projekter.

Årets hovedmodtager med 50.000 kroner er et sommerskoleprojekt i Tasiilaq i Østgrønland. Det er et projekt med sommeraktiviteter for byens børn. En del af dem er børn af alkoholikere og stofmisbrugere.

Trods en rekordhøj omsætning på Skanderborg Festival i 2015 endte det med et underskud. Derfor er støtten fra Smukfonden kun en tredjedel af niveauet i fjor, hvor man kunne uddele 655.000 kroner.

- Det går op og ned alt efter kassebeholdningen. Nu håber vi at lave en god festival, og så er der penge i kassen også til næste år, siger Poul Martin Bonde, som er talsmand på festivalen og medlem af bestyrelsen.

Smukfonden blev grundlagt i 2014. 20 procent af overskuddet fra festivalen går til fonden, hvis formål er at støtte projekter, der hjælper udsatte og ensomme. Fonden får også to kroner fra Unibrew for hver solgt fadøl.

Ved generalforsamlingen om et halvt år vil fonden runde to millioner i uddelte støttekroner.

Omsætningen på Smukfest har været stigende år for år. Sidste år lød rekorden på 135 millioner kroner, hvilket var knap 40 millioner mere end fem år tidligere.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip