Flensborg-borgmester vil indføre grænsekontrol

Skrevet af admin

14/09/2015

Dagens topnyheder

Den usædvanligt store strøm af migranter og flygtninge bør føre til, at der indføres grænsekontrol mellem Danmark og Tyskland.

Det mener overborgmesteren i Flensborg, Simon Faber fra Sydslesvigsk Vælgerforening (SSW), ifølge TV Syd.

- Jeg tror, det er nødvendigt at gøre noget nu. Vi har simpelthen nået bristepunktet, og sikkerhedsrisikoen ved at fortsætte uden grænsekontrol er blevet for stor, siger Simon Faber til TV Syd.

Simon Faber har ellers tidligere været stor modstander af netop øget grænsekontrol, men han har altså skiftet mening, efter at Tyskland søndag valgte at indføre midlertidig kontrol ved grænsen til Østrig.

Klokken 17 stoppede landet togtrafikken fra Østrig.

Den tyske regering har vurderet, at op til 40.000 flygtninge og migranter vil krydse landets grænser i løbet af weekenden.

Til sammenligning skønnes omkring 5000 at have krydset de danske grænser den seneste uge.

Den danske integrationsminister, Inger Støjberg (V), sagde søndag aften, at hun ikke ser nogen grund til at smække grænsebomme op.

- Vi har kunnet håndtere tilstrømningen og håndteringen af dem, der søger asyl under ordnede forhold. Vores sikkerhed har ikke været truet.

- De danske myndigheder har situationen under kontrol. Der er derfor ikke tale om en alvorlig trussel mod den offentlige orden eller den indre sikkerhed i Danmark, sagde Støjberg.

/ritzau/