Flygtningegrupper vandrer rundt i Rødby

En gruppe på cirka 50 flygtninge er udvandret fra Rødbyhavn Sportshal, hvor politiet var i gang med at indregistrere dem.

- Vi er vrede. Vi har rejst i to uger. I Østrig fik vi at vide, at vi kunne rejse over alt. Vi vil gerne til Sverige, for vores familie er i Sverige, siger Ahmed Terkawi på 32 år, der er på flugt fra Syrien. Han har sin etårige søn med på armen.

Ahmed har derfor nægtet at give sit fingeraftryk til politiet i Rødbyhavn Sportshal, hvor man er i gang med at indregistrere de flygtninge, der er kommet til Danmark det seneste døgn.

Politiinspektør fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi Kim Kliver siger, at han indtil videre blot vil holde opsyn med grupperingerne.

- Vi følger grupperne tæt, så vi kan passe på dem i forhold til trafikken. Samtidig er mange af dem trætte, og derfor er der efterhånden en del, der gerne vil samles op i busser, hvor de får mad og drikke, siger han og fortsætter:

- Vi håber, at fornuften sejrer i sidste ende.

En større gruppe flygtninge befinder sig stadig på motorvejen ved Rødby. De har også destination mod Sverige.

Hvis flygtningene lader sig registrere i Danmark og vælger at søge dansk asyl, står asylcentret Sandholmlejren klar til at modtage dem.

- Vi har ledige pladser, så vi kan klare et til indryk, siger Anne La Cour, som er chef for Asylafdelingen i Dansk Røde Kors, der står for driften af Sandholmlejren i Birkerød i Nordsjælland.

Hun oplyser, at Sandholmlejren har modtaget 90 flygtninge siden søndag aften.

Hun understreger, at det dog kun er flygtninge, der vælger at søge asyl i Danmark, der kan få plads på et asylcenter.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip