Flygtningegrupper vandrer rundt i Rødby

Skrevet af admin

07/09/2015

Dagens topnyheder

En gruppe på cirka 50 flygtninge er udvandret fra Rødbyhavn Sportshal, hvor politiet var i gang med at indregistrere dem.

- Vi er vrede. Vi har rejst i to uger. I Østrig fik vi at vide, at vi kunne rejse over alt. Vi vil gerne til Sverige, for vores familie er i Sverige, siger Ahmed Terkawi på 32 år, der er på flugt fra Syrien. Han har sin etårige søn med på armen.

Ahmed har derfor nægtet at give sit fingeraftryk til politiet i Rødbyhavn Sportshal, hvor man er i gang med at indregistrere de flygtninge, der er kommet til Danmark det seneste døgn.

Politiinspektør fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi Kim Kliver siger, at han indtil videre blot vil holde opsyn med grupperingerne.

- Vi følger grupperne tæt, så vi kan passe på dem i forhold til trafikken. Samtidig er mange af dem trætte, og derfor er der efterhånden en del, der gerne vil samles op i busser, hvor de får mad og drikke, siger han og fortsætter:

- Vi håber, at fornuften sejrer i sidste ende.

En større gruppe flygtninge befinder sig stadig på motorvejen ved Rødby. De har også destination mod Sverige.

Hvis flygtningene lader sig registrere i Danmark og vælger at søge dansk asyl, står asylcentret Sandholmlejren klar til at modtage dem.

- Vi har ledige pladser, så vi kan klare et til indryk, siger Anne La Cour, som er chef for Asylafdelingen i Dansk Røde Kors, der står for driften af Sandholmlejren i Birkerød i Nordsjælland.

Hun oplyser, at Sandholmlejren har modtaget 90 flygtninge siden søndag aften.

Hun understreger, at det dog kun er flygtninge, der vælger at søge asyl i Danmark, der kan få plads på et asylcenter.

/ritzau/