Flygtningehjælp: Flygtningebørn får god hjælp i Danmark

Med en kraftig stigning i antallet af flygtningebørn, der kommer til Danmark, står kommunerne over for en vigtig opgave med at hjælpe børnene igennem de traumatiske oplevelser, som mange har været igennem.

Men hvis nogen kan klare opgaven, så er det Danmark, mener Andreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.

- Der er rigtig mange kræfter i det danske samfund og i kommunerne til at håndtere de spørgsmål, der skal håndteres i forhold til flygtningenes traumer, siger Andreas Kamm til Ritzau.

- Der er nok ikke mange samfund, der kan det bedre.

Ifølge ugebrevet Momentum, der udgives af Kommunernes Landsforening (KL), udgjorde børn under 18 år 44 procent af alle asylansøgere og familiesammenførte flygtninge, der kom til Danmark i første halvår af 2015.

Og flere kommuner giver udtryk for, at børnene har det dårligere, end flygtningebørn havde for få år siden.

- Trygge rammer er den vigtigste platform for, at de kommer sig godt over det, de har været igennem, siger Andreas Kamm.

- Og så kan man jo ikke udelukke, at de også har brug for en særlig støtte fra skolepsykologer og andre fagfolk, der kan hjælpe dem.

Generalsekretæren for Dansk Flygtningehjælp er i Amman i Jordan, hvor han har besøgt en familie med ti børn. Hver dag forsøger faderen at finde mad til familien.

- Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at de problemer, vi tumler med i Danmark, er løsbare. Der er ingen sammenligning mellem, hvordan en tilværelse er i Danmark og i Mellemøsten, når man er flygtning.

- Tænk at komme i skole og have et sundhedssystem til rådighed. Og tænk, at der findes noget, der hedder en skolepsykolog og et behandlingssystem, så der er hjælp til at bearbejde de traumer, man måtte have med.

- Det ville være som at vinde i Lotto for en flygtningefamilie fra Mellemøsten.

/ritzau/

Dagens Gossip