Flystyrt i Roskilde: Pilot afbrød landing kort før ulykke

Der gik kun få sekunder fra det lille observationsfly valgte af afbryde landingen i Roskilde Lufthavn, til det styrtede til jorden og brød i brand. Det fremgår af Havarikommissionens foreløbige rapport om ulykken den 6. marts, som kostede to mænd livet. 

Havarikommissionen skriver, at piloten i det forulykkede fly valgte at lave et 360 graders sving i lav højde, da et fly foran var længere om at lande end forventet.

Begge fly var ved at lægge an til landing på samme bane, da det forreste fly fik kraftige rystelser ved næsehjulet og måtte forlænge sin landing.

Tårnflyvelederen gav observationsflyet grønt lys til at fortsætte landingen, men piloten valgte i stedet at afbryde landingen og begyndte drejet i lav højde. Herefter mistede piloten pludselig kontrollen med flyet, som styrtede til jorden og brød i brand.

Ulykken skete klokken 16.40 i dagslys, og de tekniske undersøgelser har indtil videre ikke afsløret tekniske fejl og mangler, der kan være årsag til styrtet.

Havarikommissionen fortsætter undersøgelserne af ulykken, som kostede en 47-årig mand fra Holte og en 74-årig mand fra Vanløse livet. 

Dagens Gossip