Føj: Derfor skal du ALTID vaske melonen

Skrevet af Ane Sørensen

21/04/2016

Dagens topnyheder

Hvis du ikke vasker en melon, før du skærer den ud, kan melonstykkerne inficere hinanden med bakterier og virus.

Der kan nemlig være både salmonella og novovirus på skallen, som kan give roskildesyge med dårlig mave og diarré.

Læs mere: Her trækker han en vandmelon ud af skallen i et stykke - hvordan er det muligt?

Derfor bør du vaske melonen, før du lægger den i køleskabet, så den ikke inficerer dine andre fødevarer.

Det skriver Samvirke.

Hvis melonen ikke skal i køleskabet, bør du vaske den, før du lægger den på skærebrættet. Så er du sikker på, at skærebrætter ikke giver infektionen videre.

Læs mere: Lækkert sommertrick: En vandmelon bliver til læskende kage på mindre end 10 minutter

Når du skærer i melonen, risikerer du at føre salmonella og novovirus fra overfladen ind i frugtkødet med kniven, hvis du ikke har vasket melonen først.

De samme hygiejneregler gælder for anden frugt - for eksempel mango, passionsfrugt, kiwi og papaya.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler: