Lækkert sommertrick: En vandmelon bliver til læskende kage på mindre end 10 minutter

Skrevet af Kirstine Petersen

20/06/2015

Dagens topnyheder

I det vejr, vi døjer med nu, er det ikke oplagt at male et billedet af “30 grader, solskin og et voldsomt behov for væske og læskende retter så som en vandmelonkage”. . .

Men hov: Vandmelon OG kage. Det kan vejret aldrig være for skidt til, så værsgo; en mundvædende opskrift på, hvordan du laver en “kage” på 10 minutter, så du alternativt kan spise dine sorger over vejret væk lynhurtigt. Du skal bruge:

- En vandmelon
- Nogle smukt farvede sommerfrugter – fx blåbær, kiwi, jordbær eller andre lækre, farvede bær.
- Snittede mandler
- Til overtrækket skal du bruge: Fløde (ikke den lette version), flormelis og vanilje – fx -essens eller  -stænger.

Læs også: Genial video: Sådan skal en vandmelon selvfølgelig skæres

Skær top og bund af vandmelonen af. Skær derefter siderne af, så du har en melon, der kan stå af sig selv.

Dup siderne fri for saft, så overtrækket (flødeskummen) kan klæbe bedre fast.

Pisk vanilje og fløde sammen, indtil det størkner lidt. Drys flormelis i, indtil cremen er stiv i det.

Brug en dejskraber til at fordele overtrækket ud over melonen.

Dekorer “kagen” med bærene, så der er et smukt farvespil på toppen.

Tryk mandelstykkerne ind i cremen og du er klar til at servere.

Opskriften stammer fra YouTube-kokken WhatsUpMoms, som har dedikeret en del tid til at gøre det nemt at være mor og hjemmets kok. Se hendes fremgangsmåde i videoen her:

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler: