Før Oscar: Konkurrenter driller Lindholm

Skrevet af admin

28/02/2016

Dagens topnyheder

Der var højt humør og kærlige drillerier i luften, da instruktørerne bag fire af de fem Oscar-nominerede værker i kategorien bedste ikke engelsk-sprogede film mødtes lørdag formiddag i Beverly Hills til en paneldebat.

Hvordan de havde fået ideen til deres film, hvordan de havde fået den finansieret, og hvordan de forholder sig til filmenes indtjening, var blandt spørgsmålene, der blev stillet, og ved ét spørgsmål måtte Tobias Lindholm, der står bag "Krigen", forsvare sig.

Instruktørerne blev nemlig spurgt til, hvordan de har filmet deres værker, og mens de tre andre instruktører, der var til stede lørdag, har optaget deres værker på analog film, har den danske instruktør skudt sin digitalt.

Og det blev han drillet med, især af manden bag Oscar-favoritten "Sauls Søn", László Nemes.

- Analog film kan bare noget helt særligt, og det siger jeg også til unge filmmagere. Der er en helt speciel ånd i det format, fortalte den ungarske instruktør, mens Tobias Lindholm forsvarede sit valg med, at han har castet rigtige soldater og flygtninge i stedet for skuespillere til at udfylde en del af rollerne i "Krigen".

- Der er nødt til at være plads til fejltagelser, når man har med rigtige mennesker at gøre, sagde han, mens den ungarske instruktør drillende rystede på hovedet.

Det er ikke første gang, at de to diskuterer det emne, afslørede de undervejs i debatten, hvor der blev joket med, at det næsten var blevet til slagsmål mellem de to filmmagere aftenen før.

Men det var ikke det eneste, Tobias Lindholm blev drillet med. Flere gange under debatten kom det nemlig til at handle om alkohol, når han svarede på spørgsmål.

Blandt andet fortalte han, hvordan han havde været til et bryllup og havde været ret fuld, da han tilfældigt kom til at tale med den soldat, der for alvor fik sparket hans idé om filmen i gang, og hvordan han altid drikker rom med klipperen, når de når til den fase i processen.

Det fik debattens ordstyrer, den berømte producer Mark Johnson, som blandt andet står bag "Rain Man" og tv-serien "Breaking Bad", til at grine:

- Der er utrolig meget alkohol indblandet, når du laver film, hvortil den danske instruktør grinende svarede, at det også netop er alkohol, hans næste film med Thomas Vinterberg handler om.

Ved debatten deltog også den jordanske instruktør Naji Abu Nowar, der står bag "Theeb" og den colombianske instruktør Ciro Guerra, manden bag "Embrace of the Serpent".

Den franske instruktør Deniz Gamze Ergüven, der har lavet "Mustang", deltog ikke grundet en prisuddeling i Frankrig, men vil dog være til stede på Oscar-natten.

Oscar-uddelingen finder sted natten til mandag dansk tid.

/ritzau/FOKUS