Første afbrænder fra René Toft: Det måtte jo komme

Der skulle gå mere end en uge ved EM, før stregspilleren René Toft Hansen brændte sit første forsøg ved turneringen.

Den brølstærke dansker har været sikkerheden selv i de første fire kampe ved EM, men i 28-24-sejren over Ungarn gik det galt. René Toft Hansen brændte to af sine tre forsøg i kampen.

- Man kan ikke gå igennem hele turneringen uden at brænde, så det er, hvad der sker.

- Det var så i dag, at det kom. Nu håber jeg, at jeg kan score på alle sammen næste gang, siger stregspilleren med henvisning til onsdagens kamp mod Island.

René Toft Hansen, der har scoret otte mål ved EM, røg også en tur i gulvet midtvejs i anden halvleg, da han fik en arm i hovedet. Tacklingen udløste et rødt kort til en ungarsk spiller.

Stregspilleren trøster sig ved, at Danmark med mandagens sejr er klar til semifinalerne ved EM.

- Jeg har det fint nu.

- Når man er i semifinalen, så skal der ikke meget til, før man er ovenpå igen.

- Jeg får grebet et indspil og ser så en arm komme flyvende mod mit ansigt. Den træffer ansigtet, men jeg kan ikke vurdere, om det var til rødt. Som jeg ser det, så slår han ud efter mig, siger René Toft Hansen.

På onsdag venter Island i en betydningsløs kamp. Selv om landstræner Ulrik Wilbek har annonceret, at han vil spare spillere, så vil den hårdføre dansker helst på banen.

- Jeg vil gerne spille inde foran alle de her mennesker. Det er fedt hver gang.

- Jeg forestiller mig, at Michael V. Knudsen og jeg deler spilletiden. Der er ingen grund til, at nogen af os kommer på overarbejde, siger han.

Danmark kan i semifinalen møde enten Sverige, Polen, Kroatien eller Frankrig. Det mest sandsynlige er, at det bliver Kroatien - eller Frankrig.

- Det er to stærke mandskaber, så det er lige meget, hvem af de to vi skal møde. Vi vil gerne møde nogle store og stærke hold lige som os selv. Det bliver giganternes kamp uanset, om vi skal møde Kroatien eller Frankrig.

- Drømmemodstanderen må være Polen eller Sverige. Polen var heldige med at slå Hviderusland forleden, så lad os sige Polen. Men lad os se, hvad der kommer, siger stregspilleren.

/ritzau/

Dagens Gossip