Første anklagede frikendt for overgreb i Köln nytårsnat

En 26-årig algerisk mand er ved en domstol i Köln blevet frikendt for at have begået seksuelle overgreb nytårsaften i den tyske storby.

Retssagen mod ham var den første i en stor sag om seksuelle overgreb, der blev begået ved hovedbanegården i Köln.

Den 26-årige var tiltalt for sammen med omkring ti andre mænd at have omringet, antastet og forulempet en kvinde ved stationen samt for at have stjålet hendes mobiltelefon.

Domstolen fandt det imidlertid ikke bevist, at den 26-årige havde været en del af den gruppe, som havde forulempet og bestjålet kvinden. Ofret kunne heller ikke genkende algerieren under retssagen.

Manden blev sigtet i sagen, fordi kvindens mobiltelefon blev fundet i hans besiddelse. Han har forklaret, at han har købt den af en ven, hvilket medførte en dom for hæleri.

Hans tre år yngre bror var også tiltalt for tyveri af mobiltelefoner, som skete under lignende omstændigheder.

Den tyske anklagemyndighed har modtaget omkring 1170 anmeldelser af lovovertrædelser fra nytårsaften i Köln, heriblandt 492 anmeldelser om seksuelle overgreb.

Tidligere er ni mænd blevet dømt for tyveri.

Masseovergrebene i Köln - som blev begået i en stor menneskemængde, hvor mange arabiske og nordafrikanske mænd befandt sig - vakte afsky både i og uden for Köln.

I Tyskland medførte det en debat om modtagelsen af over en million asylansøgere. Særligt den tyske højrefløj har raset mod "sex-jihadister", som nogle debattører betegner de formodede gerningsmænd.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip