Foråret kigger frem med sol til alle danskerne

De kommende hverdage kommer i vejret til at minde meget om hinanden. Menuen lyder på skyer, lidt sol hist og her og mellem fem og ti graders varme.

Det er meldingen fra DMI mandag morgen.

- Det bliver som de seneste mange dage en blanding af drilske skyer og solskin i løbet af ugen, siger vagthavende meteorolog Mette Wagner.

- Solen kæmper i løbet af dagen med at få varmegraderne frem. I Nordjylland kan man faktisk i dag være heldig at få en forårsdag med 12 grader, men længere syd i landet og ved kysterne ligger vi på mellem seks og otte grader, måske helt ned til fire grader, siger hun.

På Bornholm skal man til gengæld ikke forvente et termometer, der viser meget mere end tre grader mandag.

Til gengæld burde der være chance for at få lidt sol at se alle steder i hvert fald én af ugens dage.

- Der er noget havgus mange steder, og der er virkelig forskel på, hvor det kommer til at gå ud over varmeregningen. Solen skal lige brænde igennem skyer og tåge, og så vil der lokalt blive mulighed for lunt vejr i løbet af dagene, siger Mette Wagner og fortsætter:

- Der vil være nogle dage med flere skyer end andre, men i løbet af ugen vil der nok hver dag være mulighed for lidt eller nogen sol. Men det kommer nok ikke til at være samme sted alle dage. Det bliver der, hvor Solen får magt, og skyerne ikke er for tykke.

Hele ugen er der risiko for nattefrost. Især hvis skyerne bliver brændt af i løbet af dagen.

- I klart vejr er det normalt, at temperaturerne falder til under frysepunktet, for der er jo ingen dyne til at holde på varmen, siger Mette Wagner.

I nattetimerne vil der generelt komme flere skyer og tågedannelser ind over landet, og det får så ugens vejrmølle til at starte forfra.

Vinden kommer til at være svag til jævn, mens temperaturerne alle dage kommer til at ligge på mellem fem og ti grader.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip