Forbundsformand mener Skat behøver genstart

Skat skal genstartes, og der skal som minimum investeres 15-20 milliarder kroner de kommende år, hvis det skal lykkes.

Det siger Jørn Rise, der er formand for Dansk Told og Skatteforbund, som er forbund for en stor del af de ansatte i Skat, der har været ramt af flere skandalesager over de seneste år.

- Jeg mener, at det er i det lag, vi skal op på over en periode på seks til ti år. Hvis man ikke investerer det, så vender tingene bagud.

- De penge skal bruges på at genstarte virksomheden. Særlig på it-fronten, nye medarbejdere og ikke mindst vedligeholdelse af de nuværende 6000 medarbejderes viden, siger han.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) ønsker afsætte et betydeligt milliardbeløb til Skat efter en række skandalesager. Det er der politisk flertal for.

Senest er det kommet frem, at skatteskyldnere ikke længere kan få faste afdragsordninger med Skat, fordi det digitale inddrivelsessystem EFI er droppet.

Sagsbehandlingen varer så længe efter lukningen af systemet, at skyldnerne er efterladt i kaos.

Siden 2005 er medarbejderstaben i Skat blevet reduceret fra 9500 til 6000 ansatte.

- Over de 12 års nedskæringer, der har været, har vi oplevet mange henvendelser fra medlemmer, som har oplevet stress eller sygdom. Man resignerer, fordi der alligevel ikke lyttes, siger Jørn Rise.

Ud over at Skat skal have styr på ejendomsvurderingerne og inddrivelsen af den voksende gæld til de offentlige kasser, vil ministeren give den basale skattekontrol flere midler og øget mandskab.

/ritzau/

Dagens Gossip